AMSTERDAM - De voor zondag geplande voetbalwedstrijd tussen Ajax en AZ gaat niet door. Dat liet de politie zaterdag weten. De reden voor de afgelasting is een grote hoeveelheid sneeuw en ijs op het dak van stadion Amsterdam ArenA.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Dit zou een gevaarlijke situatie kunnen opleveren voor de supporters en de voetballers. De politie, de brandweer, Ajax, stadion de ArenA en de voetbalbond KNVB hebben tot afgelasting besloten om alle risico's uit te sluiten.

De KNVB, formeel de instantie die beslist over afgelastingen, stuurde medewerkers naar Amsterdam om ter plekke de situatie in ogenschouw te nemen. Zij kwamen tot dezelfde slotsom als politie en brandweer. Volgende week stelt de bond een nieuwe datum vast.

Gevaarlijk situaties

De politie zette zaterdagmiddag de directe omgeving van de Amsterdam ArenA al af wegens het gevaar van sneeuw en ijs op het dak van het stadion dat af en toe naar beneden schuift. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren voor passanten. Ook de Burgemeester Stramanweg, die onder de ArenA doorloopt, is afgesloten voor het verkeer.

Een paar glasplaten op lager gelegen delen van het stadion zijn gebroken door vallend ijs en sneeuw van bovenaf. Het is niet bekend hoe lang de afzetting gaat duren.