DEN BOSCH - Henk Wisman vertrekt per direct bij FC Den Bosch. Het bestuur van de hekkensluiter in de eredivisie en de trainer hebben zaterdag besloten uit elkaar te gaan. Reden hiervoor zijn de teleurstellende prestaties van de voetbalclub. Dat meldde FC Den Bosch in een persverklaring. Wie Wisman opvolgt, is nog niet bekend.

De positie van Wisman kwam serieus ter discussie na de bekernederlaag van afgelopen woensdag tegen Willem II (3-0). Zaterdag sprak het bestuur met manager voetbalzaken Fred van der Hoorn en was de conclusie dat Wisman onmiddellijk moet opstappen. Wisman tekende deze zomer een contract voor twee jaar bij de Bosschenaren.

Derde trainer

Hij is de derde trainer in de eredivisie die dit seizoen niet afmaakt bij zijn werkgever. Johan Neeskens werd vlak voor de winterstop al ontslagen bij NEC en onlangs gaf Ronald Koeman er de brui aan bij Ajax.

Den Bosch promoveerde vorige zomer als kampioen van de eerste divisie, maar kwam in de hoogste afdeling van het betaald voetbal nauwelijks tot wapenfeiten. De club bungelt onderaan de ranglijst met slechts negen punten uit 23 wedstrijden.

Beker

In de beker ging het nog redelijk, maar de kwartfinale was het eindstation. Manager voetbalzaken en oud-speler Van der Hoorn hekelde na de nederlaag tegen Willem II het spel van de ploeg en confronteerde daar Wisman en de spelers mee. Toen werd al duidelijk dat de 47-jarige Wisman zijn langste tijd had gehad bij de Brabanders.

Wisman werd ruim een jaar geleden de laan uitgestuurd bij Volendam.