BUNNIK - Het Nederlandse vrouwenhockeyteam gaat de komende maanden spelen met futuristische beha's. Ze bevatten een hartslagmeter, die verwerkt is in de onderste rand van de beha.

De 33-jarige coach Marc Lammers laat zijn internationals de komende maanden trainen en spelen met de hartslagmeter. Met de meters wil Lammers controleren of zijn trainingsintensiteit juist is. Na een training of wedstrijd gaan de elektronische gegevens de computer in van de teamfysioloog.

Sinterklaasstick

Marc Lammers baarde eerder opzien met het zogenoemde Lammeren (alternatief uitlopen bij een strafcorner), de Sinterklaasstick (met grote krul) en de videobril, waarmee hij tijdens de wedstrijd herhalingen kan bekijken van spelsituaties.

Profiteren

"Ik heb nog veel meer in petto", liet Lammers dinsdag in Bunnik weten. "Op technologisch, technisch en tactisch gebied heb ik nog wat zaken achter de hand. Die houd ik echter voorlopig voor mezelf. Bij het WK eind november in Perth wil ik ervan kunnen profiteren, zonder dat de tegenstanders al op de hoogte zijn."