AMSTERDAM - Het F1-team van Paul Stoddart, Minardi, mag zaterdag toch van start tijdens de training en de eerste kwalificatie. Dit heeft rechter Hapersberger van het hooggerechtshof van de staat Victoria vrijdag bepaald. Op de hoorzitting werd het bevel van de stewards in Melbourne, die Minardi niet met de auto van 2004 wilden rijden, nietig verklaard.

Er staat zaterdag een tweede hoorzitting gepland om 14.15 uur lokale tijd om de deelname van Minardi aan de race op zondag in behandeling te nemen. De stewards weigerden de oude auto van Minardi omdat deze nog niet aan de nieuwe reglementen voldoet. Het team van Christijan Albers kreeg eerder het unanieme jawoord van alle andere renstallen om met de oude bolide te racen.

Mocht de tweede hoorzitting negatief uitvallen voor Minardi, dan worden alle auto's omgebouwd in bolides die wel aan de reglementen voldoen. Dat zou betekenen dat Albers de baan op gaat in een wagen die nog niet getest is. "Het is een kwestie van afwachten. Ik kan er verder niks aan doen", liet de Nederlander weten.