INZELL - Na een seizoen vol strubbelingen is Barbara de Loor terug op de plaats waar ze kennelijk thuishoort. Bij de WK afstanden werd ze donderdag voor de derde opeenvolgende keer vierde op de 1500 meter (1.59,79). Frustrerend? Nee. "Ik heb alleen de absolute wereldtop boven me."

De Loor heeft de gewoonte op stoom te komen als het seizoen ten einde loopt. Februari en maart zijn doorgaans haar sterkste maanden. "Ik heb wedstrijden nodig om in vorm te komen. Daarom wilde ik dit seizoen vroeg beginnen. Door een terugkerende rugblessure is van dat plan niets terecht gekomen."

De Loor

In aanloop naar Turijn 2006 wil De Loor vergelijkbare problemen voorkomen. "Ik moet beter luisteren naar m'n lichaam. In de voorbereiding heb ik bij de trainingen te hard achter de kont van Anni (Friesinger) aangereden. Dat viel niet mee. Door de tegenslag in de maanden september en oktober heb ik uiteindelijk veel achterstand opgelopen."

Team Inzell

Sinds twee jaar traint De Loor bij het Team Inzell van Friesinger. Zeer waarschijnlijk gaat ze dat het komend seizoen weer doen. "De komende maand ga ik bekijken hoe de route naar Turijn voor mij zo perfect mogelijk kan verlopen. Daar wil ik nog één keer vlammen. Ik heb hier bewezen weer heel dicht bij het podium te staan."

Ferienwohnung

Ze hoopt nog een sponsor te vinden, die de werkomstandigheden voor haar soepeler maken. Het eerste jaar in Inzell woonde ze

letterlijk langs de baan, in een kamer boven het krachthonk. Het afgelopen jaar zat er een 'Ferienwohnung' honderd meter verderop in. Waarschijnlijk moet er meer geld bij dan er binnenkomt. Al maakt ze zich daar niet overdreven druk om.

Klassen

Op haar thuisbaan had De Loor inderdaad slechts wereldtoppers voor zich. Cindy Klassen uit Canada won (1.58,49, beste tijd van het seizoen op een buitenbaan), voor Anni Friesinger en Jennifer Rodriguez. Friesinger, amper hersteld van een in Heerenveen opgelopen teenblessure, verspeelde daarmee de titel die ze op de laatste drie WK afstanden had gewonnen.

Groenewold

Renate Groenewold werd achtste. "Ik kwam wat moeilijk op gang", verklaarde ze naderhand. Het deerde haar niet. "De trainingen van de laatste weken hebben me een goed gevoel gegeven voor de langere afstanden. Daarop hoop ik gewoon weer met de besten mee te kunnen."

/LINK

WK afstanden