De renners van de Amerikaanse ploeg Cannondale-Drapac kunnen opgelucht ademhalen. Teambaas Jonathan Vaughters heeft een nieuwe sponsor gevonden voor komend seizoen, wat betekent dat zijn ploeg gered is.

De Amerikaanse oud-wielrenner maakt zaterdag de naam van de reddende geldschieter bekend.

Vaughters liet zijn renners enkele weken geleden nog weten dat ze op zoek moeten naar een andere werkgever. Een sponsor voor 2018 haakte af, waardoor het voorbestaan van de ploeg plotseling in gevaar was.

Al snel werd een crowdfundingactie opgezet. Met geld van donateurs hoopte Vaughters zijn ploeg overeind te kunnen houden.

"Ik heb net een van de gelukkigste momenten uit mijn leven gehad", schreef de 44-jarige Amerikaan donderdag op Twitter. "Meer nieuws volgt." Een dag later verscheen op de Twitterpagina van de ploeg het bericht dat er een nieuwe geldschieter is gevonden.

Bij Cannondale staan de Nederlanders Dylan van Baarle, Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter en Wouter Wippert onder contract. Ook Rigoberto Uran, de nummer twee van de Tour de France, maakt deel uit van de ploeg.

Cannondale verlengde onlangs nog de contracten van Van Baarle en Uran. Wippert en Slagter zouden na dit seizoen vertrekken bij de Amerikaanse ploeg.