De vierde etappe van Olympia's Tour heeft twee winnaars opgeleverd. Fabio Jakobsen en Gerben Thijssen mochten zich vrijdag na de massasprint in Hardenberg allebei op het podium melden.

De organisatie van de Nederlandse etappekoers voor beloften had in eerste instantie Jakobsen als winnaar aangewezen van de 'millimetersprint'.

Nadat de beelden van de finish echter een paar keer waren teruggekeken, kwam de organisatie tot de conclusie dat er geen verschil met de 19-jarige Thijssen waarneembaar was. Daarom mocht de Belg zich samen met de Nederlandse beloftenkampioen op het podium laten huldigen.

Voor Jakobsen betekende het zijn tweede zege op rij, al moest hij deze wel delen. De net 21-jarige wielrenner van SEG Racing, die voor komend seizoen een profcontract op zak heeft bij de Belgische ploeg Quick-Step Floors, had een dag eerder wel met overtuigend verschil de massasprint gewonnen.

De gele leiderstrui in Olympia's Tour blijft om de schouders van Pascal Eenkhoorn, die na dit seizoen de opleidingsploeg van BMC verruilt voor Lotto-Jumbo.