FRIBOURG - Peter Wessels debuteert vrijdag voor Nederland in het Daviscupduel met Zwitserland. De 26-jarige Elburgse proftennisser speelt in Fribourg de tweede partij. Stanislas Wawrinka is zijn tegenstander. De eerste partij gaat tussen Sjeng Schalken en Marco Chiudinelli.

Wessels is ook opgesteld voor het dubbelspel. Met Raemon Sluiter speelt hij zaterdag tegen Yves Allegro en Georg Bastl. De keuze voor Wessels was een verrassing van captain Tjerk Bogtstra. Algemeen was de verwachting dat Sluiter naast Schalken het enkelspel voor zijn rekening zou nemen. De Rotterdammer had namelijk met een triomf in de Challenger van Lübeck zijn goede vorm getoond.

Peter Wessels zei klaar te zijn voor zijn debuut in de Daviscup. De 26-jarige Elburger voelde zich in het Forum van Fribourg in zijn element. "Precies de baansoort die ik het liefste heb".

"De rubberlaag op hout is een heerlijke baan. Ik kan er al mijn slagen op kwijt, mijn eigen spel spelen. Een combinatie van serve/volley en baseline."

De Zwitserse captain Marc Rosset zorgde eveneens voor een surprise. Hij haalde Georg Bastl van de reservebank als vervanger voor Ivo Heuberger.