NEUSS - Voor het eerst heeft Jan Ullrich zich openlijk zorgen gemaakt over zijn toekomst als wielrenner. De Duitser zegt in een dinsdag verschijnend interview met de Duitse krant Bild dat hij niet weet of hij ooit nog op de fiets stapt.

"Ik weet niet of ik me weer kan motiveren. En of mijn geblesseerde knie weer helemaal in orde komt, moet de toekomst uitwijzen", zegt hij in het onderhoud met het schandaalblad. Bild heeft doorgaans goede contacten met topsporters.

XTC-pillen

Ullrich is tot het voorjaar van 2003 geschorst wegens een positief uitgevallen dopingcontrole. Ullrich gaf toe in discotheek tabletten -waarschijnlijk XTC-pillen - te hebben genomen. Op dat moment was hij in een kliniek herstellende van een knieblessure. Ullrich vluchtte vervolgens naar de Verenigde Staten, waar hij tot het weekeinde verbleef.

"Voor mij en de fans is het belangrijk geweest dat ik geen dopingmiddelen heb gebruikt. Dat ik niemand bedrogen heb." Op een persconferentie op 6 juli zei de Duitser al een vreselijke domheid te hebben begaan. "Voor mij hebben die pillen niets met doping te maken", zei hij toen.

Salaris Ullrich stopgezet

In de ogen van Ullrich heeft de laatste Ronde van Frankrijk uitgewezen dat de wielerwereld zit te wachten op een sterke concurrent voor Lance Armstrong, die de ronde voor de vierde keer op zijn naam schreef. "En velen zien in mij die sterke concurrent. Als ik terugkom, zal ik sterker zijn dan daarvoor."

Ploegleider Walter Godefroot liet zich onlangs al twijfelend uit over een sterke rentree van Ullrich. "Jan is vaker beloftes niet nagekomen", zei de Belgische manager van Telekom. De sponsor besloot naar aanleiding van de positieve test het salaris van Ullrich stop te zetten.