AMSTERDAM - Het Formule 1-seizoen begint meteen slecht voor Minardi, het team van de Nederlandse coureur Christijan Albers. Ferrari-teambaas Jean Todt weigert Minardi goedkeuring te geven om te starten met de auto van vorig jaar. Dit is nodig, omdat Minardi de nieuwe wagen nog niet klaar heeft en de oude wagen van 2004 voldoet niet aan de nieuwe eisen van de FIA. Minardi-teambaas Paul Stoddart heeft alleen nog toestemming nodig van Todt, alle andere renstallen hebben al hun goedkeuring gegeven.

"Ik heb met Jean Todt gesproken en hij zei dat hij niet akkoord zal gaan met het voorstel," aldus een boze Stoddart. "Volgens Todt is het een zaak van de FIA, maar dat is het niet en dat weet hij. De FIA moet zich ervan overtuigen dat onze auto veilig is. De andere negen teams moeten slechts toestemming geven, zodat wij mogen rijden met een auto die niet voldoet volgens de nieuwe technische reglementen."

"Acht teams zijn voor en eentje is tegen. Ik kan persoonlijk geen grotere PR-ramp voorstellen dan het verbannen van de underdog tijdens de thuisrace van het team." Paul Stoddart komt zelf uit Australie, evenals veel medewerkers van het Minardi-team.

Minardi heeft vertraging opgelopen tijdens het bouwen van de nieuwe auto, omdat de toekomst met motor-leverancier Cosworth (Ford) een tijd lang onzeker was. De nieuwe bolide kan pas tijdens de GP van San Marino (Imola) worden ingezet. De GP van San Marino staat als vierde race op de kalender.

Stoddart denkt erover om de zaak via de rechter uit te vechten. "Er is altijd een oplossing om dit uit te vechten via de rechter, maar dit zal ik echt als laatste optie gebruiken. Ik wil niet het feest bederven. Het circuit van Melbourne is mijn favoriete circuit."