LYON - De onderzoeksrechter in Bonneville heeft een negatief advies afgegeven over een verzoek van Edita Rumsas tot voorlopige vrijlating. De vrouw van wielrenner Raimondas Rumsas zit sinds eind juli in de vrouwengevangenis van Bonneville vast op verdenking van betrokkenheid bij 'georganiseerde dopinghandel'. Haar advocaten hebben dit dinsdag naar buiten gebracht.

Een definitief besluit van de Franse rechtbank over het verzoek en het vervolg van de zaak valt pas dinsdag of woensdag te verwachten. Mocht de rechtbank het advies overnemen, dan hebben de advocaten van Edita Rumsas aangekondigd in beroep te gaan.

Edita Rumsas werd op de slotdag van de Ronde van Frankrijk bij een controle in de Alpen betrapt op het vervoer van een grote hoeveelheid verboden middelen. De wielrenner eindigde in de Tour de France verrassend als derde. De renner heeft een dringend verzoek naar Frankrijk terug te keren naast zich neergelegd.

/SPORTRumsas: medicamenten waren voor mijn grootmoederEdita Rumsas vervoerde epo en testosteronDouane houdt vrouw van Rumsas aanRaimondas Rumsas meldt zich bij politie