LONDEN - Arsenal heeft dinsdagavond moeizaam de kwartfinale bereikt van de FA Cup. Tegen Sheffield United, uitkomend in de eerste divisie, stond het na verlenging nog altijd 0-0. De Londense club nam vervolgens de strafschoppen beter: 4-2.

Blackburn Rovers en Southampton bereikten eveneens de kwartfinale. Blackburn was met 2-1 te sterk voor Burnley (eerste divisie) en Southampton was Brentford (tweede divisie) de baas met 3-1. Martin Jols Tottenham Hotspur reist woensdag naar Nottingham Forest voor de vijfde ronde van de FA Cup.

Lyon

In het Franse bekervoetbal zorgde Clermont Ferrand uit de tweede divisie voor een daverende verrassing door lijstaanvoerder Lyon uit de hoogste divisie de weg naar de kwartfinale te versperren. Na de reguliere speeltijd en de verlenging was de stand 1-1. Clermont toonde zich vervolgens net iets beter in het nemen van strafschoppen (4-3).

Werder Bremen

Bekerhouder Werden Bremen had in Duitsland in de kwartfinale weinig moeite met de amateurs van Bayern München (3-0). Bremen was gewaarschuwd, Bayern schakelde eerder de profs van Borussia Mönchen Gladbach uit. De betaalde collega's van Bayern spelen eerst woensdag, uit tegen SC Freiburg. Schalke 04, samen met Bayern München bovenaan in de Bundesliga, bereikte de halve finale door thuis Hannover 96 met 3-1 terug te wijzen.