BREDA - Om het supportersgeweld in te dammen, overweegt het bestuur van de voetbalclub NAC Breda de foto en naam van alle stadionkaarthouders in een bestand vast te leggen. Dan is de kans groter dat de identiteit van bezoekers achterhaald kan worden die zich tijdens wedstrijden misdragen, zei voorzitter W. van der Hoeven van NAC dinsdagavond na overleg met burgemeester Peter van der Velden.

De directe aanleiding voor deze maatregel zijn de ongeregeldheden afgelopen vrijdagavond tussen aanhangers van FC Groningen en NAC en het gedrag van een groep NAC-supporters na afloop van de met 1-4 verloren wedstrijd tegen FC Groningen.

Alcoholverbod

Om de relschoppers van die gebeurtenissen te achterhalen en te bestraffen zullen justitie en NAC Breda zoveel mogelijk informatie uitwisselen. Van der Hoeven denkt ook aan een geheel en gedeeltelijk alcoholverbod voor en tijdens de thuiswedstrijden van NAC Breda.

Hij wil de genoemde maatregelen bespreken met de supportersorganisaties van NAC. De voorzitter vraagt de NAC-supporters zich goed te realiseren dat zij hun club in ernstige problemen brengen en roept hen op zich verder sportief en normaal te gedragen.

Voetbalwet

Hij betreurt het dat de KNVB nog altijd geen voetbalwet heeft aangenomen waarmee het mogelijk wordt dat zich misdragende supporters zich voor en tijdens een wedstrijd moeten melden bij de politie. "Dat kan nu alleen als een rechter dat oplegt en dat gebeurt veel te weinig", aldus de voorzitter van NAC-Breda.