LONDEN - Tennisser Sjeng Schalken is als negentiende geplaatst op Wimbledon. Hij is op het toernooi dat volgende week begint de enige geplaatste speler uit Nederland.

Bij de mannen is Lleyton Hewitt uit Australië als eerste geplaatst, bij de vrouwen is dat de Amerikaanse Venus Williams. Ze gaat haar zus Serena voor. Gezien het speelschema is het mogelijk dat de finale van Roland Garros tussen de beide zussen ook op Wimbledon tot stand komt.

Capriati op drie

Achter Venus en Serena Williams staan twee Amerikaanse speelsters (Capriati en Seles) en twee Belgische speelsters (Clijsters en Henin).

Sampras als zevende geplaatst

Bij de mannen staat de Rus Marat Safin tweede, voor de Amerikaan Andre Agassi en de Brit Tim Henman. De Amerikaan Pete Sampras, zevenvoudig winnaar in Londen, staat op de zevende plaats.

Corretja meldt zich af

De Spanjaard Alex Corretja heeft zich afgemeld voor Wimbledon. De halvefinalist van Roland Garros heeft last van een huidinfectie. "Helaas moet ik afzeggen", schreef Corretja in een verklaring, "de infectie is verergerd en daardoor kan ik niet spelen." In de laatste tien jaar heeft Corretja slechts drie keer meegedaan aan Wimbledon.