AMSTERDAM - Giancarlo Fisichella denkt dat Renault zondag bij de Grand Prix van Australië mee kan strijden voor de overwinning. "Het ziet er goed uit", aldus de Italiaan. "Ik ga voor het eerst naar Melbourne met het idee dat ik voor de winst kan gaan. We hebben veel kilometers gemaakt in de winter. Ik heb veel vertrouwen in de auto."

Het optimisme van Fisichella, die vorig seizoen nog voor Sauber reed, is vooral gebaseerd op de tijden die Renault bij tests noteerde. "We waren bijna altijd bij de snelste teams. Ik hoop dat we dat om kunnen zetten naar de race." Fisichella heeft overigens één Grand Prix-zege achter zijn naam staan. In 2003 won hij voor Jordan de GP van Brazilië.

In tegenstelling tot Fisichella heeft teamgenoot Fernando Alonso minder verwachtingen van de eerste Grand Prix van het nieuwe seizoen. "Ik denk niet dat het circuit geschikt is voor ons", aldus de Spanjaard. "Andere circuits liggen ons beter, maar op basis van de testtijden denk ik wel dat we competitief zijn. Ferrari en McLaren zullen onze grootse concurrenten zijn."

Nieuwe regelgeving

Fisichella denkt dat de nieuwe regelgeving niet zo gunstig kan uitpakken voor de coureurs in het algemeen. "De nieuwe regelgeving voor de banden is de grootste verandering. De auto zal in de laatste tien tot vijftien ronden van de race lastig te besturen zijn. De achterkant zal vaak uitbreken en een foutje is zo gemaakt. Je moet dus gewoon minder fouten maken dan de andere coureurs."

Verwisseling van de banden wordt alleen nog toegestaan, indien zij buiten de schuld van de coureur zijn beschadigd. Teams mogen tijdens de vrije trainingen banden testen en moeten daarna beslissen welke banden worden gebruikt in de kwalificatie én in de race.