AMSTERDAM - Interim-coach Ruud Krol van Ajax heeft voor het Amstel Cup-duel tegen ADO Den Haag, dat woensdagavond wordt gespeeld, een selectie van negentien spelers samengesteld. Tegenover de terugkeer van Lindgren (was ziek) staat het afvallen van De Jong en Filipe. De Jong heeft een gekneusd scheenbeen, Filipe heeft zijn arm gebroken bij een ongelukkige val in zijn huis.

In de groep van negentien zitten nog enkele twijfelgevallen. Maxwell heeft last van blaren en ook Boukhari en Rosales hebben volgens Krol last van kleine pijntjes. "Daarom heb ik voor de zekerheid een mannetje extra meegenomen. Je weet het immers nooit in deze tijd van virussen. Vorige keer had Lindgren 's ochtends last van zijn keel en lag hij een paar uur later met 39 graden koorts op bed. Ik ga er wel vanuit dat Rosales, Boukhari en Maxwell kunnen spelen."

Achterstand

De Amstel Cup lijkt voor Ajax de enige prijs die het dit seizoen nog kan halen. In de competitie hebben de Amsterdammers een achterstand van acht punten op koploper PSV en vorige week werd de ploeg door het Franse Auxerre uit de UEFA-beker gestoten. Krol: "Of er daardoor extra druk op de ploeg ligt? Ik dacht van niet; ik heb in ieder geval nog nooit meegemaakt dat de prijzen al op de helft van het seizoen worden verdeeld."

"Natuurlijk willen we graag de Amstel Cup winnen. Daar zetten we vol op in. Maar we voelen ons ook nog niet uitgeschakeld voor het kampioenschap. Ik geloof nog in twee prijzen, daar gaan we in ieder geval wel voor. De Amstel Cup is heel speciaal. Het is één wedstrijd en dan kun je eruit liggen. ADO-coach Adelaar kennend zal het een fysiek duel worden."

Hoofdtrainer

Krol wilde op zijn eigen positie als hoofdtrainer niet te uitgebreid ingaan. "Ik heb nog weinig tijd gehad om te genieten van het hoofdtrainerschap. We leven op dit moment van wedstrijd naar wedstrijd en die proberen we te winnen. Of ik een typische assistent ben? Dat geloof ik niet. Ik heb zeker de ambitie om nog eens als trainer ergens aan de slag te gaan. Voorlopig heb ik echter een contract als assistent van Ajax en dat loopt tot 2007."