Trainer Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord maakt zich geen zorgen om Ridgeciano Haps en Nicolai Jörgensen. De twee basiskrachten liepen zondag tijdens de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen Willem II (5-0) allebei een blessure op.

"Het gaat om kleine klachtjes", zei Van Bronckhorst. "Nicolai had last van een hak, Ridgeciano van een knie."

De oefenmeester haalde linksback Haps halverwege de eerste helft al naar de kant, topschutter Jørgensen bleef na rust achter in de kleedkamer.

"Gezien de stand was het beter om geen risico te nemen'', aldus Van Bronckhorst, wiens ploeg halverwege al met 4-0 leidde. "Er komt ook een heel drukke periode aan.''

Na de interlandperiode start voor Feyenoord ook de Champions League, te beginnen met een thuiswedstrijd tegen Manchester City.

Touré

Van Bronckhorst liet de pas zestienjarige aanvaller Cheick Touré, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, in de tweede helft debuteren.

"Een jongen met veel potentie en rust aan de bal. Hij moet nog stappen maken, maar het was mooi om met deze stand zo'n jongen te kunnen brengen en zijn eerste stappen te laten zetten in het betaalde voetbal.''

Alleen Georginio Wijnaldum was jonger dan Touré toen hij bij Feyenoord debuteerde in de Eredivisie.

Van Bronckhorst zag vanaf de kant hoe Jean-Paul Boëtius en invaller Michiel Kramer in de slotfase het spelletje steen-papier-schaar speelden om te bepalen wie een strafschop mocht nemen. Boëtius 'won' en schoot de 5-0 binnen.

"Jörgensen is normaal gesproken onze nummer één, maar die stond niet meer op het veld. Dan moeten ze onderling een beslissing nemen.''