De toekomst van wielerploeg Cannondale-Drapac is onzeker. De Amerikaanse World Tour-formatie is hard op zoek naar een extra geldschieter voor volgend seizoen.

Cannondale maakte zaterdagochtend aan de renners bekend dat het voortbestaan van de wielerploeg in gevaar is. De equipe kreeg een dag eerder te horen dat een van de geldschieters voor volgend seizoen afhaakte.

"Vrijdag ontvingen wij een ontmoedigend bericht van een van onze toekomstige sponsoren", meldt Cannondale in een verklaring. "Zonder steun van deze partner kunnen wij onze financiële zekerheid en daarmee een WorldTour-licentie niet garanderen."

De ploeg blijft wel hoopvol dat de situatie de komende dagen wordt opgelost. Cannondale, Drapac en enkele andere kleine sponsoren blijven wel aan tot 2018. Ploegleider Jonathan Vaughters doet op zijn Twitterpagina een oproep voor een extra geldschieter.

Van Baarle

Bij Cannondale staan de Nederlanders Dylan van Baarle, Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter en Wouter Wippert onder contract. Ook Rigoberto Uran, de nummer twee van de Tour de France, maakt deel uit van de ploeg.

Cannondale verlengde onlangs nog de contracten van Van Baarle en Uran. Mocht de ploeg volgend jaar toch nog bestaan, dan zullen alle contract gerespecteerd worden.

Wippert en Slagter zouden na dit seizoen vertrekken bij Cannondale. Het is onbekend wat de plannen van Langeveld en Van Baarle zijn.