BARCELONA - Henk ten Cate maakt sowieso het seizoen af als assistent-trainer van FC Barcelona. De coach werd afgelopen dagen in verband gebracht met Ajax, als opvolger van de opgestapte Ronald Koeman. "Ik blijf in Barcelona", aldus Ten Cate maandagavond.

"Ik ben hier naar toe gekomen om prijzen te winnen. Wat er daarna gebeurt, weet ik niet. Het blijft wel de voetballerij natuurlijk."

De trainer ontkent dat Ajax hem al een aanbod heeft gedaan. "Ik heb in een Spaanse krant mijn verhaal gedaan en dat is verkeerd vertaald in de Nederlandse media gekomen. Ik heb geen aanbieding gehad en die al helemaal niet naast me neer gelegd. Ik heb gezegd dat waar rook is meestal ook vuur is. Meer niet. Maar ik ben ook heel duidelijk geweest over dit seizoen. Dat maak ik af bij Barcelona."

Vereerd

Wel is Ten Cate vereerd dat zijn naam in verband wordt gebracht met Ajax. "Daar ben ik trots op. Het betekent toch dat ik als trainer iets heb bereikt de laatste jaren. Ajax is een topclub. Niet alleen nationaal, maar ook Europees. Als je naam daar valt, is dat wel leuk natuurlijk. Maar vaak is het zo dat de namen die genoemd worden bij een club uiteindelijk niet de trainer worden. Rookgordijnen optrekken heet dat."