Gregory van der Wiel zet zijn loopbaan voort in de Serie A. De 29-jarige rechtsback maakt de overstap van Fenerbahçe naar Cagliari.

Van der Wiel tekent een contract voor drie seizoenen bij de Italiaanse club. Het is onbekend welk bedrag met de transfer is gemoeid.

De 46-voudig Oranje-international kwam slechts een jaar uit voor Fenerbahçe, dat hem medio vorig jaar transfervrij overnam van Paris Saint-Germain.

Van der Wiel speelde in totaal zeventien officiële wedstrijden voor de Turkse topclub. Eind vorig jaar werd hij door trainer Dick Advocaat, inmiddels bondscoach van het Nederlands elftal, uit de selectie gezet.

Van der Wiel is de eerste Nederlander die uit zal komen voor Cagliari, dat vorig seizoen als elfde eindigde in de Serie A. De Sardijnse club begon het nieuwe seizoen met een 3-0 nederlaag tegen Juventus.

In 2007 maakte Van der Wiel bij Ajax zijn debuut in het betaald voetbal. Medio 2012 verruilde hij de Amsterdamse club voor Paris Saint-Germain, waar hij in totaal vier seizoenen speelde.