AMSTERDAM - Zonder echt te overtuigen en met de nodige moeite heeft Brazilië de kwartfinale op het WK bereikt. De Brazilianen boekten in het Japanse Kobe een enigszins geflatteerde 2-0 zege op België. Rivaldo en Ronaldo scoorden in de tweede helft. Brazilië neemt het vrijdag 21 juni op tegen Engeland.
WK

De verrassende Rode Duivels, nog ongeslagen bij het WK, waren een uur lang de betere ploeg. In de 35e minuut keurde scheidsrechter Peter Prendergast uit Jamaïca om onduidelijke reden een doeltreffende kopbal van Marc Wilmots af.

Na een indrukwekkend doch vruchteloos offensief van België in de beginfase van de tweede helft sloeg het matige Brazilië toch nog toe. Uit een achteloze voorzet van Ronaldinho nam Rivaldo de bal prachtig aan. De speler van Barcelona schoot, via de voet van Simons, raak, 1-0. Het was de vierde WK-treffer voor Rivaldo, die in de drie voorgaande wedstrijden eveneens tot scoren kwam.

Daarna trof ook Ronaldo nog doel uit een voorzet van invaller Kleberson. Doelman Geert de Vlieger ging bij dat doelpunt niet vrijuit. Het was de vijfde WK-treffer voor Ronaldo, die daarmee met de Duitser Klose topscorer is van het toernooi.