Dafne Schippers is donderdag op de 200 meter van de Diamond League in Zürich naast het podium geëindigd. De kersverse wereldkampioene kwam niet verder dan de vierde plaats. De Britse topatleet Mo Farah won op de 5.000 meter zijn laatste race op de baan.

Schippers finishte na 22,36, ver boven haar persoonlijk record van 21,63.

De winst ging naar Shaunae Miller-Uibo van de Bahama's. Ze won in een nationaal record van 21,88. Olympisch kampioene Elaine Thompson uit Jamaica eindigde als tweede (22,00), vlak voor Marie-Josée Ta Lou uit Ivoorkust (22,09).

Schippers pakte eerder deze maand bij de WK in Londen goud op de 200 meter. Ze verwees toen Ta Lou en Miller-Uiboo naar het zilver en brons.

De Utrechtse stelde vorige week al teleur bij de Diamond League in Birmingham. Ze haalde daar met de hakken over de sloot de finale op de 100 meter en eindigde daarin slechts als zesde. Op de WK veroverde ze op die afstand nog brons.

Sifan Hassan finishte als vijfde op de 800 meter. De winnares van WK-brons op de 5.000 meter liep een tijd van 1.57,12. Wereldkampioene Caster Semenya won overtuigend in 1.55,84.

Farah

Farah won zijn laatste officiële race op de baan op curieuze wijze. De legendarische Brit profiteerde op de 5.000 meter van een vreemde botsing tussen zijn drie Ethiopische concurrenten.

Wereldkampioen Muktar Edris leek op de zege af te stormen, toen hij plotseling viel, na te zijn aangetikt door zijn landgenoot Paul Chelimo. Door het voorval raakte de derde Ethiopiër, Yomif Kejelcha, uit balans.

Chelimo werd tweede, Edris derde. De tijd van Farah was 13.06.05.

Farah, meervoudig olympisch en wereldkampioen, gaat zich vanaf volgend jaar toeleggen op de marathon.