NUMANCIA - Barcelona heeft zaterdag in de Spaanse competitie twee punten laten liggen. De ploeg van trainer Rijkaard bleef bij hekkensluiter Numancia teleurstellend steken op 1-1. Het puntenverlies leverde de koploper echter geen schade op. Real Madrid verloor met 2-0 bij Deportivo la Coruna en zag de achterstand op Barcelona oplopen tot acht punten.

De koploper in de Primera Liga had duidelijk de midweekse kraker tegen Chelsea (2-1) voor de Champions League nog in hoofd en benen zitten. Zonder bankzitter Van Bronckhorst, die rust kreeg van Rijkaard, speelde Barcelona een matige wedstrijd. Juanlu bracht vlak voor de rust de nummer twintig van de ranglijst verrassend op voorsprong. De nummer 1 van Spanje maakte via Rafael Marquez na de pauze snel gelijk.

Maxi Lopez

De winnende treffer kon Barcelona daarna niet afdwingen. Ook het inbrengen van de Argentijn Maxi Lopez, die als invaller tegen Chelsea nog het verschil maakte, had geen positief effect op de eindstand: 1-1.

Real

Real Madrid kon het positieve resultaat in de Champions League (1-0 tegen Juventus) bij Deportivo geen goed vervolg geven. Na negen minuten keek de ploeg al tegen achterstand na een treffer van Luque. Vier minuten later verdubbelde de thuisploeg met behulp van Real de marge. Pavon werkte de bal in eigen doel.

Spreekkoren

De sterrenformatie uit Madrid probeerde nog wel wat aan de achterstand te doen, maar de pogingen liepen op niets uit. Het duel werd in de tweede helft voor enige tijd stilgelegd wegens kwetsende spreekkoren van het publiek richting de Braziliaan Roberto Carlos. Na een oproep van de clubleiding van Deportivo hervatte scheidsrechter Jose Losanmtos Omar het duel. Vorige week legde arbiter Alfonso Perez Burrull in Málaga voor het eerst een competitiewedstrijd stil wegens racistische uitlatingen.