GENEVE - Graig Pollock heeft een tweede poging gewaagd zich in te kopen bij de Arrows-renstal. De voormalige teambaas van British American Racing (BAR) zei dat maandag in de Zwitserse krant Le Matin. Hij heeft zijn bod overgebracht aan Arrows-eigenaar Tom Walkinshaw. Het formule-1-team, waarvoor Jos Verstappen in het verleden uitkwam, verkeert in grote financiële problemen.

"De kans is 80 procent dat de deal doorgaat"

"Ik heb donderdagavond een tweede bod uitgebracht op een deel van de aandelen", verklaarde Pollock in de krant. "De kans is 80 procent dat de deal doorgaat. We wachten op antwoord. Maanden geleden hebben we ook gesproken. Toen heb ik mijn bod ingetrokken omdat de door Arrows verstrekte cijfers niet klopten."

Red Bull

Naast de Schot zouden nog twee investeerders interesse hebben in Arrows. Een van die mensen is Dietrich Mateschitz, hoofd van Red Bull. Het bedrijf (energiedranken) is al sponsor van de renstal. Pollock treedt niet alleen namens zichzelf op. Hij heeft steun van twee zakenmensen uit Californië. Het doel is voor 20 tot 40 procent eigenaar te worden van Arrows.

Verstappen weer benaderd

De problemen van de renstal zijn zo groot, dat in juli opzichtig de kwalificatie voor de Grote Prijs van Frankrijk werd verpest. Arrows had geen geld om de motoren van Cosworth te betalen. Het team reed wel bij de Grote Prijs van Duitsland, drie weken geleden op Hockenheim. De coureurs Bernoldi en Frentzen haalden de eindstreep niet. Intussen is Frentzen al opgestapt bij het team. Arrows probeerde inmiddels Jos Verstappen tot een terugkeer te verleiden. Die legde een eerste verzoek naast zich neer. De Limburger heeft een miljoenenclaim tegen het team lopen. Verstappen dacht dit seizoen voor Arrows uit te komen, maar Walkinshaw nam ondanks afspraken met de Nederlander Frentzen aan als tweede rijder naast Bernoldi.

/DOSSIERFormule 1