Red Bull Racing-teambaas Christian Horner verwacht niet dat Max Verstappen zich laat verleiden door aanbiedingen van Mercedes of Ferrari.

Verstappen had voorafgaand aan het seizoen de hoop om een gooi te doen naar de wereldtitel, maar na elf races staat hij op een teleurstellende zesde plaats. Red Bull staat derde in het constructeurskampioenschap, maar ligt mijlenver achter op Ferrari en Mercedes. 

"Hij weet wat er bij ons speelt", zegt Horner over de 19-jarige Nederlander tegen Motorsport. "Hij is - zoals iedere jongere – ongeduldig. Maar hij is objectief genoeg om te zien dat er goede dingen aan zitten te komen."

Verstappen wordt al sinds zijn debuut in de Formule 1 gelinkt aan Ferrari en Mercedes. Die geruchten werden dit jaar hardnekkiger nadat bleek dat Red Bull niet met Ferrari en Mercedes de strijd aan kon gaan. 

Winnen

Het contract van Verstappen loopt eind 2018 af. "Het is aan ons om hem een auto te geven waarmee hij competitief is en kan winnen", zegt Horner.

"Als dat eenmaal is gelukt, denk ik niet dat Max voor een ander team dan Red Bull wil rijden. Tot die tijd heeft het weinig zin om over een nieuw contract te praten." 

Het Formule 1-kampioenschap ligt stil vanwege de zomerstop. Op 27 augustus wordt het seizoen hervat met de Grand Prix van België.