BARCELONA - Ondanks een flinke valpartij in de eerste ronde van de MotoGP van Catalonië komt de TT van Assen (zaterdag 29 juni) niet in gevaar voor wegracer Jurgen van den Goorbergh. De Bredanaar kende zondag in de zesde grandprix van het seizoen een uitstekende start, maar door een fout van de Fransman Olivier Jacque vloog hij uit de bocht. VDG liep daarbij een polsblessure op, maar een eerste onderzoek door de circuitarts wees uit dat er niets is gebroken.
TT van Assen

"Dit was mijn kortste race ooit", verzuchtte Van den Goorbergh. "Ik weet niet eens wat er exact gebeurde. Ik lag al voordat ik het wist. Ik zag het niet aankomen. Er onstond gedrang in de bocht en daar kwam ik niet uit. Ik wilde snel weer opstappen, maar ik zag dat de kuip naast mijn machine lag en mijn pols deed zeer. Waarschijnlijk is het kapsel beschadigd, maar ik denk dat het wel zal goedkomen."

Zo blijft hij in de WK-tussenstand 18e met twaalf punten. Ver verwijderd van Valentino Rossi, die in Barcelona zijn vijfde zege van het seizoen boekte, waarvan vier achtereenvolgend, en onbedreigd op titelprolongatie afstevent. De Italiaan heeft 122 punten, nummer twee Ukawa volgt op grote afstand met 77 punten.

Testen

Van den Goorbergh blijft in Barcelona, waar hij maandag en dinsdag gaat testen. Hij heeft grote problemen met zijn banden. "Door de hitte die ontstond in de band gleed ik alle kanten op", zei hij. Dit jaar is voor hem dan ook een testjaar en grote prestaties verwacht hij niet.

Janssen

Jarno Janssen rekent daar helemáál niet op. Hij wacht in de 250cc nog steeds op zijn eerste punt. In de GP van Catalonië werd de Brabander 22e en laatste. Drie coureurs, onder wie nummer zeven van de WK Locatelli, vielen uit. Marco Melandri won de race en staat nu zes punten achter op Fonsi Nieto, 101 tegen 95.

Janssen voerde door een mislukte start een kansloze strijd in de achterhoede. "Ik heb er hele weekeinde op geoefend, steeds ging het goed. Alleen op het juiste moment niet", baalde Janssen.

Na drie rondjes haalde hij drie racers in, maar toen haperde zijn motor. "Het was vechten tegen de bierkaai, zeker op een snel circuit als hier. Assen is ook snel, maar daar zit meer stuurwerk in en minder rechte stukken. En ik heb het thuisvoordeel met de steun van het publiek, dan moet er een beter resulaat inzitten."