Marten de Roon keert een jaar na zijn vertrek weer terug bij Atalanta Bergamo. De middenvelder komt over van Middlesbrough, dat de tweevoudig international van Oranje vorige zomer nog overnam van de Serie A-club.

Middlesbrough maakt niet bekend hoeveel het ontvangt voor de 26-jarige speler, maar volgens Engelse media zou het gaan om een bedrag van circa vijftien miljoen euro.

Vorig jaar liet de club uit Bergamo De Roon nog naar Middlesbrough vertrekken, maar daarmee degradeerde hij uit de Premier League. Dankzij zijn overstap naar Atalanta Bergamo kan hij nu toch op het hoogste niveau actief blijven.

Voor Middlesbrough speelde De Roon 34 wedstrijden in de Premier League en scoorde daarin vijf keer. De fans zullen hem vooral blijven herinneren vanwege zijn late gelijkmaker in november tegen Manchester City (1-1).

De Roon is de derde Nederlander bij Atalanta, dat afgelopen seizoen verrassend als vierde eindigde in de Serie A. Hans Hateboer stond er vorig jaar al onder contract, Robin Gosens maakt deze zomer de overstap van Heracles Almelo.