Team Sunweb laat Sam Oomen en Lennard Hofstede bij de Vuelta a España debuteren in een grote ronde. De ploeg heeft met Wilco Kelderman en Warren Barguil twee troeven in huis voor het eindklassement.

In mei was Kelderman in de Giro d'Italia nog de voornaamste helper van Tom Dumoulin, die de Ronde van Italië op zijn naam schreef. De Limburger slaat de Ronde van Spanje over.

Kelderman viel in de negende etappe van de Giro uit met een gebroken vinger en reed ter voorbereiding op de Vuelta de Ronde van Polen.

Barguil won de bolletjestrui in de laatste Tour de France alsmede twee etappes en de prijs voor strijdlust. De Fransman stapt na dit wielerseizoen over naar de ploeg Fortuneo-Oscaro.

Tom Stamsnijder is buiten de definitieve selectie van negen renners voor de Vuelta gevallen, maakte Sunweb donderdag bekend.

Behalve Oomen en Hofstede debuteren ook de Deen Søren Kragh Andersen, de Australiër Chris Hamilton en de Duitser Lennard Kämna namens Sunweb in een grote ronde.

Reef

Volgens Sunweb bestaat de equipe voor de Vuelta uit "extreem jonge talenten" die de kans krijgen zich in een grote ronde te ontwikkelen.

Ploegleider Marc Reef zegt met een sterke combinatie van ervaren coureurs en jonge talenten van start te gaan in het Franse Nîmes. "We willen onze talenten laten ervaren wat er nodig is om een ronde van drie weken te rijden en te leren van onze geroutineerde coureurs, zonder enige vorm van druk.''