Ranomi Kromowidjojo geeft donderdag vanaf 11.15 uur tijdens een persconferentie in Eindhoven uitleg over haar toekomstplannen. Dat meldt donderdag Marcel Wouda, de hoofdcoach van de Nederlandse zwemploeg.

Naar verwachting gaat de 26-jarige zwemster bekend maken of ze haar loopbaan voortzet tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Ze liet eerder doorschemeren dat ze haar toekomst zou verbinden aan resultaten van het WK van vorige maand in Boedapest. De drievoudig olympisch kampioen won daar vier medailles: zilver op de 50 vrij, 50 vlinder en 4x100 vrij met de gemengde estafetteploeg en brons met de estafettezwemsters op de 4x100 vrij.

Kromowidjojo is in Eindhoven voor wedstrijden om de World Cup, die vrijdag van start gaan. Ze won in 2012 op de Spelen van Londen goud op de 50 meter en 100 meter vrije slag. Vier jaar eerder in Peking werd ze voor het eerst olympisch kampioen als lid van de estafetteploeg van de 4x100 meter vrije slag.

Kromowidjojo veroverde drie wereld- en vier Europese titels op de lange baan. Afgelopen maandag bevestigde ze nog haar goede vorm door tijdens wedstrijden op de korte baan op de 50 meter vrije slag als eerste vrouw onder de 23 seconden te duiken (22,93).