OITA - Na de overwinning in de openingswedstrijd op wereldkampioen Frankrijk was Senegal zondag eveneens te sterk voor de formatie die de beoogde beste ploeg van de wereld uit het toernooi stootte. Zweden, bedwinger van Argentinië, boog na verlenging (2-1) voor de enige ploeg op het WK die de Afrikaanse eer nog hoog kan houden.

Als het aan matchwinnaar Camara ligt, is het einde van het WK-avontuur van debutant Senegal dan ook nog lang niet in zicht. "We zijn hier niet als toeristen naar toegekomen. Dat zal toch inmiddels wel duidelijk zijn."

"We zijn dolblij over deze zege maar het feest zal niet lang duren. We zijn snel weer met het hoofd bij zaterdag wanneer Japan of Turkije de volgende tegenstander is", verklaarde de maker van beide Senegalese treffers.

Bondscoach Metsu

Ook de Franse bondscoach van Senegal is optimistisch over het vervolg van het toernooi. "Iedereen is vandaag getuige geweest van de geboorte van een groot team. We hebben fantastisch gespeeld en hadden het alleen in de beginfase moeilijk tegen Zweden. Dat is ook geen schande. Ze zijn immers niet voor niets in de groep boven Engeland en Argentinië geëindigd", aldus Bruno Metsu.

Zweden

Volgens zijn Zweedse collega Lars Lagerback was de zwrae groep juist de oorzaak van de uiteindelijke uitschakeling. "We hebben drie enorm zware wedstrijden moeten spelen. Dat zag je vandaag terug. Vooral na onze openingstreffer maakten we fouten die we normaal niet maken."

"In de tweede helft kwamen we nog wel terug. We waren toen echter niet zorgvuldig genoeg in de afwerking. De teleurstelling is groot. Een WK wordt immers maar eens in de vier jaar gespeeld. Aan de andere kant kijk ik met een goed gevoel terug op onze groepswedstrijden. Daarin hebben we onze ware kracht wel kunnen tonen."