Borussia Dortmund-trainer Peter Bosz was zaterdag na de verloren wedstrijd om de Duitse Super Cup tegen Bayern München niet tevreden met de prestatie van zijn ploeg.

"Een coach is nooit tevreden. Ik ben het in ieder geval niet", aldus de 53-jarige coach na afloop van de na penalty’s verloren Super Cup. "Niet met het spel en nog minder met het resultaat."

Dortmund stond kort voor tijd nog met 2-1 voor, door goals van Christian Pulisic en Pierre-Emerick Aubameyang. Een eigen doelpunt van Lukasz Piszczek maakte echter een strafschoppenserie nodig, waarin Bayern de sterkste was.

"Als je twee minuten voor tijd met 2-1 voorstaat, moet je die wedstrijd winnen”, stelde Bosz. "Dat hebben we niet gedaan. We waren er heel dichtbij, dat maakt de teleurstelling des te groter."

Videoscheidsrechter

Bij de 1-1 van Bayern-spits Robert Lewandowski werd door de arbitrage uitvoerig gebruik gemaakt van de videoscheidsrechter alvorens de treffer goed te keuren. Ondanks dat de beslissing in zijn nadeel uitviel, toonde Bosz zich een voorstander van het technologische hulpmiddel.

"Ik geloof dat dit een goede ontwikkeling is. Het helpt het spel zo eerlijk mogelijk te maken."

De coach van Borussia Dortmund wilde verder niet te lang stilstaan bij de wedstrijd. "We moeten nog beter. Maar dat komt nog wel."

Bosz begint met 'die Schwarzgelben' het nieuwe Bundesligaseizoen op zaterdag 19 augustus met een uitwedstrijd tegen het VfL Wolsfburg van trainer Andries Jonker.