Titelverdediger AS Monaco is vrijdag de Ligue 1 moeizaam begonnen. De ploeg van trainer Leonardo Jardim rekende voor eigen publiek ternauwernood af met Toulouse: 3-2.

Monaco kwam tot twee keer toe terug van een achterstand. Jemerson (28e minuut) en Radamel Falcao (58e minuut) maakten de 0-1 van Zinedine Machach (zesde minuut) en de 0-2 van Andy Delort (53e minuut) ongedaan, waarna Kamil Glik uit een vrije trap van João Moutinho in de zeventigste minuut voor de bevrijdende 3-2 zorgde.

Jardim maakte geen gebruik van de diensten van Terence Kongolo. De van Feyenoord overgekomen linksback ontbrak om nog onduidelijke redenen in de wedstrijdselectie.

Kylian Mbappé deed wel gewoon mee. De pas 18-jarige spits zou deze week de clubleiding van de Franse topclub hebben gevraagd om mee te werken aan een vertrek. Mbappé staat naar verluidt in de serieuze belangstelling van Real Madrid.

Neymar

Monaco kroonde zich afgelopen seizoen voor het eerst sinds 2000 tot landskampioen. Het succes kostte de club wel een aantal spelers. Zo zochten onder anderen Bernardo Silva, Benjamin Mendy en Tiemoué Bakayoko hun heil elders.

Monaco's voornaamste concurrent om de titel, Paris Saint-Germain, neemt het zaterdag in eigen huis op tegen Amiens SC. De nieuwe club van Neymar mocht zich tussen 2013 en 2016 de beste van Frankrijk noemen.

Outsider Olympique Lyon, met Kenny Tete en Memphis Depay in de gelederen, kruist zaterdag op eigen veld de degens met Strasbourg.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Ligue 1