Bayern-aanwinst James Rodriguez mist seizoenstart door spierblessure

Bayern München kan de komende weken geen beroep doen op aanwinst James Rodriguez. De aanvallende middenvelder kampt met een spierblessure in zijn dijbeen. 

Rodriguez, die komend en volgend seizoen door Real Madrid wordt verhuurd aan Bayern, viel dinsdag geblesseerd uit in het verloren oefenduel met Liverpool (0-3).

Volgens de medische staf van Bayern München staat de 26-jarige Colombiaan enkele weken aan de kant. Daardoor mist Rodriguez niet alleen zaterdag de wedstrijd om de Duitse Super Cup tegen Borussia Dortmund, maar ook de start van het seizoen in de Bundesliga.

Middenvelder Thiago en verdediger David Alaba raakten eveneens tegen Liverpool geblesseerd. Thiago ontbreekt sowieso tegen Dortmund, Alaba is mogelijk wel op tijd fit voor het duel met de ploeg van trainer Peter Bosz. De Oostenrijker traint donderdag eerst individueel.

Regerend landskampioen Bayern München speelt op 18 augustus de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Bayer Leverkusen komt dan op bezoek in de Allianz Arena.

Bekijk het programma in de Bundesliga

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie