Nico Hülkenberg moet zondag bij de start van de Grand Prix van Hongarije vijf plaatsen inleveren op de grid.

De 29-jarige coureur van Renault krijgt een nieuwe versnellingsbak, maar heeft daar nog geen zes races mee gereden en daar staat een straf op van de internationale autosportfederatie FIA.

Hülkenberg werd twee weken geleden met zijn vorige versnellingsbak zesde bij de Grand Prix van Groot-Brittannië. Het was de vijfde race op rij die de Duitser reed met die versnellingsbak.

Op Silverstone kregen Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas ook een gridstraf vanwege een nieuwe versnellingsbak. Lewis Hamilton werd een week eerder bij de Grand Prix van Oostenrijk vijf plaatsen teruggezet op de startopstelling voor het vervangen van zijn versnellingsbak.

Vooruitblik F1: Helpen updates Verstappen naar podium?
300
Vooruitblik F1: Helpen updates Verstappen naar podium?

Vrije training

Hülkenberg werd eerder op vrijdag negende in de eerste vrije training op de Hungaroring. In de tweede sessie zette hij de zevende tijd neer.

In het kampioenschap staat Hülkenberg tiende met 26 punten. Behalve in Groot-Brittannië pakte hij eerder dit seizoen ook punten bij de Grands Prix van Bahrein, Rusland, Spanje en Canada.

De Grand Prix van Hongarije begint zondag om 14.00 uur. Eerst worden zaterdag nog de derde vrije training en de kwalificatie afgewerkt.