LONDEN - Raemon Sluiter en Sjeng Schalken hebben vrijdag de halve finales van het tennistoernooi op de Queen's Club in Londen gehaald. De Zuid-Afrikaanse tegenstander van Sluiter, Wayne Ferreira, gaf op met een rugblessure. Schalken ontdeed zich met 6-3 en 7-6 van de Australiër Wayne Arthurs.

Sluiter speelt in de strijd om een plaats in de finale tegen de Brit Tim Henman, die van de Zuid-Koreaan Lee won. Schalken stuit opnieuw op Lleyton Hewitt, die de Amerikaan Martin versloeg. De Nederlander en de nummer één van de wereld troffen elkaar ook al in de derde ronde van Roland Garros, waarin Hewitt de sterkste was.

Geblesseerd

Sluiter werd voor de tweede keer op rij geconfronteerd met een tegenstander die tijdens de partij geblesseerd raakte. De Slowaak Karol Kucera staakte de strijd donderdag al in het begin van de eerste set.

Het is voor het eerst sinds juli 2000 dat Sluiter zich bij de laatste vier van een ATP-toernooi schaart. "Een mooie opsteker", reageerde Sluiter vanuit Londen. "Het toernooi is nog niet afgelopen, maar dit geeft vertrouwen voor de komende weken. Ik voel me lekker op gras."

Schalken

Ook voor Schalken betekende de halve finale in Londen het grootste succes van dit jaar. Zijn laatste halve finale dateert van oktober vorig jaar tot hij het toernooi van Stockholm won. Al in het begin van de partij forceerde hij de break voor winst in de eerste set. In het tweede bedrijf ging het tot 6-6 gelijk op, maar in de tiebreak besliste Schalken de partij met 7-4.