DEVENTER - Voetbalclub Go Ahead Eagles leeft nog. De gemeenteraad van Deventer steunde maandagavond unaniem het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om de noodlijdende eerstedivisieclub het recht van opstal op stadion De Adelaarshorst te verlenen.

Over de bepalingen waaronder dat moet gebeuren, wordt de komende dagen door gemeente en clubleiding onderhandeld. Cruciaal bij de onderhandelingen is de waardebepaling van het te renoveren stadion in geval van een faillissement. Volgens de gemeente ligt dit punt open en wil zij onder geen beding potentiële investeerders in de accommodatie afschrikken. Go Ahead Eagles heeft investeerders nodig om niet failliet te gaan.

Belang

"De gemeente erkent het grote belang van behoud van het betaald voetbal voor Deventer en zal daarmee in de onderhandelingen rekening houden", aldus de woordvoerder.

Afgelopen weekeind reageerde de raad van commissarissen van de club afwijzend op het reddingsvoorstel, omdat hierin sprake zou zijn van de bepaling dat de waarde van de accommodatie bij een faillissement nihil zou zijn. Deze uitleg, die investeerders zou afschrikken omdat zij bij een ondergang in een klap hun investering verliezen, lijkt nu van de baan.

Ruim 350 supporters van de noodlijdende eerste divisionist Go Ahead Eagles volgden op een groot beeldscherm voor het stadhuis rechtstreeks de vergadering, waarin het voortbestaan van de Deventer club centraal stond.