GRENOBLE - De Franse renner Frédéric Guesdon heeft vrijdag de vijfde etappe van de Dauphiné Libéré op zijn naam gebracht. Na een rit over 206 kilometer van Digne naar Grenoble was hij de snelste in de sprint. De Amerikaan Lance Armstrong behoudt de leiding in het algemeen klassement.
Dauphiné Libéré
Lance Armstrong

Guesdon versloeg in Grenoble vier medevluchters in de sprint. Hij bezorgde zijn ploeg La Française des Jeux de derde etappezege in de Franse rittenkoers. Bradley McGee won de proloog, Jacky Durand de eerste etappe. De Colombiaan Santiago Botero eindigde als tweede, voor Laurent Jalabert, Ludovic Turpin en Francisco Vila. Guesdon won voor het laatst in 2000. Die zege kwam eveneens tot stand in de Dauphiné Libéré.

Rustig aan

Het peloton deed het rustig aan, met het oog op de zware bergrit op zaterdag tussen Albertville en Morzine-Avoriaz. Botero wilde wel tempo maken. McGee ging in eerste instantie met hem mee, maar op de Col de Labouret reed de Colombiaan alleen voorop. Vervolgens kreeg hij gezelschap van twaalf coureurs.

Jalabert valt aan

Na 160 kilometer had de groep ruim elf minuten voorsprong op het peloton. In de finale viel Laurent Jalabert aan. Bij zijn derde poging kreeg hij Guesdon, Turpin, Vila en Botero mee. Botero en Jalabert zaten elkaar op weg naar de streep in de weg, waardoor Guesdon eenvoudig kon winnen. Het peloton arriveerde op ruim negen minuten van de winnaar. De leiderstrui bleef in het bezit van Lance Armstrong.