De beroepscommissie van de Engelse voetbalbond heeft de schorsing van Joey Barton donderdagavond met vijf maanden gereduceerd. De 34-jarige middenvelder mag zich nu op 1 juni 2018 weer bezighouden met voetbalgerelateerde activiteiten. 

Barton werd in april door de FA voor achttien maanden geschorst wegens het gokken op voetbalwedstrijden. Tussen maart 2006 en mei 2016 sloot hij liefst 1260 weddenschappen af. 

De beroepscommissie van de Engelse voetbalbond vindt de straf voor Barton echter iets te zwaar en besloot diens schorsing terug te brengen tot dertien maanden. Zijn boete van 30.000 pond (35.000 euro) blijft wel staan.

Barton zit zonder club nadat zijn contract bij Burnley in mei werd ontbonden. Hij speelde vorig seizoen veertien duels voor Burnley, waarin hij eenmaal trefzeker was.

Eerder in zijn loopbaan speelde Barton ook voor Glasgow Rangers, Manchester City, Newcastle United, Queens Park Rangers en Olympique Marseille. ZIjn enige interland voor Engeland was in februari 2007 tegen Spanje.