Engeland heeft zich donderdagavond als groepswinnaar geplaatst voor de kwartfinales van het EK voor vrouwen. Spanje voegde zich als nummer twee in groep D bij de laatste acht. 

Engeland versloeg Portugal in het Koning Willem II Stadion met 2-1 en sloot zo ook de derde groepswedstrijd winnend af.

Toni Duggan bezorgde de ploeg van bondscoach Mark Sampson al na zeven minuten een droomstart. Carolina Mendes tekende tien minuten later weliswaar voor de gelijkmaker, maar vlak na rust was het Nikita Parris die de Engelse ploeg weer op voorsprong zette en uiteindelijk de zege bezorgde.

Spanje verloor in Deventer met 1-0 van Schotland, maar kon zich door de zege van Engeland op Portugal een nipte nederlaag permitteren. Caroline Weir zorgde aan het einde van de eerste helft voor de Schotse treffer op De Adelaarshorst.

Drie punten

Spanje, Schotland en Portugal eindigen allemaal op drie punten in groep D, maar Spanje heeft van die drie landen het beste doelsaldo en mag als nummer twee naar de laatste acht.

In de kwartfinales neemt Engeland het op tegen Frankrijk, terwijl Spanje moet zien af te rekenen met Oostenrijk. Als de Oranjevrouwen Zweden verslaan in de kwartfinales, wacht Engeland of Frankrijk in de halve eindstrijd.