Raymond van Barneveld is woensdagavond op pijnlijke wijze uitgeschakeld op de World Matchplay Darts in Blackpool. De 50-jarige Hagenaar verloor in de tweede ronde met 11-3 van Phil Taylor. Michael van Gerwen bereikte de kwartfinale door Simon Whitlock met dezelfde cijfers te verslaan.

Van Barneveld liet zich niet van zijn beste kant zien tegen de 56-jarige Taylor, die bezig is aan een van zijn laatste toernooien. De Nederlander miste veel dubbels en pakte dus slechts drie legs.

Door zijn vroege uitschakeling moet Van Barneveld nog steeds wachten op zijn eerste eindzege op de World Matchplay. In 2010 reikte hij tot de finale, tot dusver zijn beste resultaat ooit. 

Van Gerwen

De volgende tegenstander van Taylor is Michael van Gerwen, de enige overgebleven Nederlander in het toernooi. De Brabander won het toernooi de laatste twee jaar en was woensdag in de tweede ronde eenvoudig te sterk voor de Australiër Simon Whitlock: 11-3.

Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Christiaan Kist waren de andere Nederlandse deelnemers in Blackpool, maar zij werden in de eerste ronde al uitgeschakeld.