AMSTERDAM - Voetballer John O'Brien verruilt met onmiddellijke ingang Ajax voor ADO Den Haag. Beide clubs maakten dat maandag bekend. De 27-jarige Amerikaan vertrekt maandag eerst voor twee maanden naar de Verenigde Staten. Hij wil daar met behulp van een alternatieve wijze van fysiotherapie proberen van zijn blessures te herstellen.

O'Brien kwam in juli 1998 naar de Amsterdamse club. Hij speelde in zes seizoenen slechts 84 officiële wedstrijden. De linksback was vaak en meestal lang geblesseerd. Zijn laatste optreden in de hoofdmacht van trainer Koeman was in november 2004 tegen Willem II. In dat duel liep O'Brien een hamstringblessure op.

Ajax werkt mee aan de overgang van O'Brien, liet de club maandag weten. De Amerikaan heeft inmiddels tot de zomer van 2006 getekend bij ADO. De Haagse eredivisieclub heeft de geplaagde Amerikaan toestemming gegeven naar zijn geboorteland terug te keren voor een revalidatie.

Het is daardoor onduidelijk of hij deze competitie nog in actie komt voor ADO: "In theorie zou hij de laatste duels nog kunnen meevoetballen", zei een woordvoerder van de club. "We rekenen er in ieder geval op dat hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij de groep zit."