Het duel tussen Frankrijk en Oostenrijk in groep C van het EK vrouwen heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd: 1-1. In dezelfde groep was Zwitserland eerder op de avond met 2-1 te sterk voor IJsland.

Frankrijk en Oostenrijk gaan daardoor na twee wedstrijden aan de leiding met vier punten. Zwitserland is de nummer drie met drie punten. IJsland pakte nog geen punt en is daarmee al uitgeschakeld.

Bij Frankrijk-Oostenrijk, het duel tussen de landen die allei hun eerste groepswedstrijd wonnen, kwamen de Oostenrijkse vrouwen voor rust op voorsprong. Lisa Makas scoorde voor de EK-debutant.

Na rust ging het op papier sterkere Frankrijk in de aanval en dat leverde binnen een aantal minuten de gelijkmaker van Amandine Henry op, maar verder kwam het niet in stadion Galgenwaard.

Zwitserland-IJsland

Eerder op de dag nam IJsland in de wedstrijd tegen Zwitserland op De Vijverberg in Doetinchem een voorsprong dankzij een treffer van Fanndis Fridriksdottir. Twee minuten voor rust maakte de Zwitserse Lara Dickenmann van dichtbij gelijk.

Ramona Bachmann, die de assist gaf bij de 1-1, zorgde na zeven minuten in de tweede helft zelf voor het winnende doelpunt.

Doordat de Zwitserse keepster Gaelle Thalmann lange tijd behandeld moest worden nadat ze in haar gezicht werd geraakt, kwamen er liefst elf minuten blessuretijd bij. Daarin zorgde Bachmann met een schot op de lat nog bijna voor 3-1.