Hedwiges Maduro heeft donderdag zijn transfer naar Omonia Nicosia afgerond. De 32-jarige middenvelder tekent voor twee jaar bij de Cypriotische club. 

Maduro was transfervrij nadat zijn contract bij FC Groningen niet werd verlengd. De achttienvoudig Oranje-international speelde afgelopen seizoen slechts drie officiële wedstrijden voor de ploeg van trainer Ernest Faber.

Een seizoen daarvoor had Maduro onder coach Erwin van de Looi nog een basisplaats. Volgens de oud-Ajacied raakte hij zijn vaste plek in het elftal kwijt omdat FC Groningen niet meer met hem verder wilde. 

Maduro begon zijn loopbaan bij Ajax, waar hij van 2004 tot 2007 speelde. In januari 2008 verkaste hij naar Valencia, om vierenhalf jaar later naar Sevilla te verhuizen. Na anderhalf jaar zette Maduro zijn carrière voort bij PAOK Saloniki, waar hij slechts een seizoen onder contract stond.

2011

De laatste interland van Maduro dateert van 2 september 2011 tegen San Marino (11-0). De middenvelder kwam op één eindtoernooi in actie; de groepswedstrijd tegen Argentinië op het WK van 2006 in Duitsland. 

Bij Omonia Nicosia komt Maduro met Piet Velthuizen een andere Oranje-international tegen. De doelman tekende deze week eveneens een tweejarig contract bij de club uit Cyprus. 

Omonia Nicosia eindigde vorig seizoen als vijfde in de competitie en werd in 2010 voor het laatst landskampioen.