OSAKA - Gastland Japan zit bij de beste zestien landen ter wereld en het wil meer. De Fransman Philippe Troussier, bondscoach van Japan, kondigde vrijdag na het laatste groepsduel tegen Tunesië (2-0-winst) aan dat zijn team op het WK voetbal nog tot meer in staat is.

"We zijn nog niet moe en evenmin nerveus. We zijn op de goede weg, we willen nog meer goede prestaties leveren." De coach was dolblij met de kwalificatie voor de volgende ronde, op het tweede WK ooit voor Japan. In de vorige editie, vier jaar terug, verloor het land drie keer. Nu won het twee maal en speelde het een keer gelijk.

Troussier

"Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen", vond Troussier na de wedstrijd tegen Tunesië. "Dit is het resultaat van lang werken. Dit is een fraai hoofdstuk in de historie van Japan. We kunnen vooruit kijken naar de volgende wedstrijd."

"Gelukkig hebben we geen blessures of schorsingen opgelopen. De achtste finales waren ons doel, maar we zijn nu niet verzadigd. Met het publiek als twaalfde man kunnen we tegen Turkije mogelijk nog iets moois bereiken."

Tunesië

Troussiers Tunesische collega Ammar Souayah vond dat de eerste Japanse treffer te snel na rust viel. "Dat bracht ons uit balans. Kwalificatie voor de volgende ronde was niet ons hoofddoel. Wij wilden hier voor ons doen goed presteren. We hebben tegen België gelijkgespeeld met 1-1. Vandaag was het haast onmogelijk om Japan voor eigen publiek te verslaan. Ons grootste probleem is echter de korte voorbereidingstijd voor dit toernooi geweest."