ROOSENDAAL - De extra trainingsarbeid, die de spelers van Willem II de afgelopen week op voorspraak van hun eigen fans noodgedwongen moesten verrichten, heeft geen effect gehad. De ploeg verloor vrijdagavond de uitwedstrijd tegen RBC met 2-0 en werd daardoor nog dieper in de misère gedrukt.

Boze supporters van de Tilburgse club deden dinsdag de deuren naar het trainingsveld op slot. De ludieke actie volgde op de wanvertoning bij Feyenoord, de derde ruime nederlaag sinds de winterstop. "Trainen tot je beter kunt", zo luidde de boodschap. Trainer Maaskant liet op videobeelden de zeven doelpunten uit Rotterdam nog eens de revue passeren om de spelers in te wrijven dat er nu toch echt meer beleving werd verlangd.

Goed vervolg

De Tilburgers leken voor de rust te hebben geluisterd, maar deden te weinig met de ruimte die de verdediging van RBC hen bood. Linkerspits Bobson snelde geregeld voorbij zijn directe tegenstander Loran, maar een goed vervolg bleef uit. Ook al omdat Friebel enkele malen met handen en voeten kordaat ingreep, tot meters ver buiten zijn strafschopgebied. De doelman verving Aerts die weer last ondervond van een hardnekkige schouderblessure.

Bobson had geen enkele steun van zijn collega-aanvallers Redan en Ceesay die op de training nog onderling ruzie hadden gemaakt, maar vrijdag een dramatische indruk achterlieten. Tot grote ergernis van Maaskant, die juist bij RBC zijn beste prestaties leverde.

Dreigende partij

Na de rust was de thuisclub, spelend in de richting de fanatiekste van de 5000 toeschouwers, de meest dreigende partij. De Groot kopte net binnen het uur de 1-0 binnen. Uit een voorzet van Hakansson maakte de spits zijn derde doelpunt voor RBC waar hij tijdens de winterstop, na een langdurige knieblessure, een contract voor anderhalf jaar tekende.

Net als bij diens eerste twee, uit tegen Vitesse, was het voldoende voor de volle winst. De Ghanese nieuweling Hammond maakte in blessuretijd nog de 2-0. RBC zag de voorsprong op hekkensluiter FC Den Bosch groeien tot vijf punten. Trainer Van Dijk mag dan blijven hopen op een wonder, deelname aan de nacompetitie is een realistisch vooruitzicht.