ROTTERDAM - Dennis van Scheppingen maakt na negen jaar zijn rentree in het Daviscupteam. Hij behoort tot het kwartet tennissers dat captain Tjerk Bogtstra vrijdag in Rotterdam bekendmaakte voor het uitduel tegen Zwitserland. De andere drie zijn Sjeng Schalken, Raemon Sluiter en debutant Peters Wessels met Melle van Gemerden als reserve.

De 29-jarige Van Scheppingen won in 1996 in Haarlem een 'potje-om-niks' ('dead rubber') tegen Alistair Hunt, omdat Nederland met Paul Haarhuis, Jan Siemerink en Richard Krajicek de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland al had gewonnen. Van Scheppingen, die won met 3-6 6-3 7-6, met enige ironie: "Ik sta nog 100 procent in de Daviscup."

Blessures

De 29-jarige speler uit Wilnis is blij er weer bij te zijn. "Al is het door de blessures van Martin Verkerk en John van Lottum." Hij hoopt minimaal één belangrijke partij te mogen spelen tussen 4 en 6 maart in Fribourg tegen Zwitserland. "Ik denk dat Schalken en Sluiter de eerste enkelspelen krijgen. Misschien word ik opgesteld in het dubbelspel met Peter Wessels. Met hem heb ik onlangs een mooie zege behaald in Delray Beach. De volgende wedstrijden konden we niet spelen door een rugblessure van Wessels. Jammer."

Ranking

Van Scheppingen staat 115e op de wereldranglijst. Vorig jaar had hij zijn beste seizoen en kwam hij uit op de 72e plaats, zijn hoogste ranking ooit. Hij streeft die plaats voor dit jaar na. "Ik ben een beetje gezakt doordat ik vorig jaar geen rustperioden inlaste. Dat brak mij tegen het einde van het seizoen op."

Heeft Van Scheppingen wel ideeën over de opstelling tegen de Zwitsers-zonder-Federer, captain Bogtstra wil daar absoluut niet aan. "Er zijn te veel onzekerheden. Normaal gesproken zou je zeggen dat Schalken een zekerheid is qua niveau, maar hij is nu nog geen top. De dubbel is altijd erg belangrijk.

Wessels/Sluiter spelen na Rotterdam ook samen in Lübeck. Belangrijk is ook hoe iedereen eraan toe is als we in Fribourg zijn. Ik ben wel vaker met een verrassing tevoorschijn gekomen. Pas bij de loting op donderdag 3 maart maak ik de opstelling bekend."