LONDEN - Raemon Sluiter heeft zonder bovenmatige inspanning de kwartfinales bereikt van het internationale tennistoernooi op de Queen's Club in Londen. Hij kreeg donderdag na vier games de zege in de schoot geworpen, omdat zijn Slowaakse tegenstander Karol Kucera geblesserd opgaf. Sluiter leidde overigens met 3-1.

Kucera gaf op met een onwillige linkerknie. De 24-jarige Sluiter kreeg zodoende vrije doorgang naar de laatste acht van het met .000 euro gedoteerde grastoernooi in Londen. Niet eerder kwam de tennisser uit Rotterdam dit jaar zo ver in een ATP-toernooi.

Tot Queen's had hij nog geen enkele wedstrijd van de ATP of grandslam gewonnen. Wel zegevierde Sluiter in drie toernooien in het Challengercircuit: Lubeck, Hamburg, Tunis.

Ferreira

In de kwartfinale treft de Nederlander een veteraan, de -jarige Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira. Deze won tien jaar geleden op Queen's, een grastoernooi dat de tennissers gebruiken als voorbereiding op Wimbledon.

Ferreira doorstond in de derde ronde het opslaggeweld van Australiër Mark Philippoussis. De Zuid-Afrikaan incasseerde 22 aces. Dankzij een dubbele fout van het Australische servickanon won Ferreira toch met 7-6 4-6 7-6.

Pete Sampras, zevenvoudig winnaar van Wimbledon, kan nu al van een mislukte voorbereiding op het belangrijkste grandslam spreken. Hij verloor in het Duitse Halle kansloos in twee sets de tweede ronde van de Duitser Nicolas Kiefer: 3-6 4-6.