HEERENVEEN - Heerenveen heeft donderdagavond in de eerste wedstrijd in de derde ronde van de UEFA-beker verloren van Newcastle United. In het Abe Lenstrastadion werd het 1-2.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Voor rust opende Huntelaar de score voor de Friezen. Shearer maakte in de tweede helft gelijk, Bowyer zorgde daarna voor 1-2. Hij maakte de wedstrijd niet vol, aangezien hij kort voor het einde na zijn tweede gele kaart kon inrukken. De return is volgende week in Engeland.

Tevreden

Heerenveen heeft weliswaar verloren van Newcastle United, maar toch was trainer Gert-Jan Verbeek donderdagavond 'hartstikke tevreden' over zijn Heerenveen.

"Qua power leg je het tegen ze af", zei Verbeek in Studio Sport. "Als je kijkt wat voor kerels daar rondlopen. Maar we hebben het heel goed gedaan. Helaas was het niet genoeg om gelijk te spelen of zelfs te winnen. Toch hadden we kansen na de 1-0 om op 2-0 te komen. Jammer dat dat niet lukte. Maar als je bedenkt dat we een heel jonge ploeg hebben en dat er meer spelers zijn die vorig jaar nog in de eerste divisie voetbalden, kan ik alleen maar hartstikke tevreden zijn."