GRAZ - Middlesbrough heeft donderdagavond in het toernooi om de UEFA-beker in Oostenrijk gelijkgespeeld tegen Grazer AK. Het duel eindigde in 2-2, waarmee de Engelsen een goede uitgangspositie hebben voor een plek in de vierde ronde. Op doelpunten moest bijna een uur worden gewacht in het Arnold Schwarzenegger-stadion. Voor Middlesbrough scoorden Boudewijn Zenden en Jerrel Hasselbaink.

Behalve deze twee had coach McLaren ook nog voor Michael Reiziger een plaats ingeruimd in de basis. George Boateng is nog altijd niet beschikbaar door een blessure. Doordat ook Viduka en Mendieta thuiszaten met kwetsuren, was Hasselbaink de enige spits. Ehmann verloor de Nederlander voor rust geen seconde uit het oog en gunde hem geen meter ruimte.

Kopbal

De actieve Zenden doorbrak de status quo na de hervatting. Hij pikte een pass van Queudrue op, sneed naar binnen en schoot met rechts raak. Na de gelijkmaker van de Kroaat Bazina, op aangeven van Roland Kollmann, bezorgde Hasselbaink Middlesbrough opnieuw een voorsprong. Hij kopte van dicht bij raak na een voorzet van Downing. De Grazer defensie was allesbehalve op orde.

Gelijk

GAZ, dat in de groepsfase AZ in het slotduel met 2-0 aftroefde en mocht doorbekeren, kwam een kwartier voor tijd opnieuw op gelijke hoogte. International Kollmann, mislukt bij FC Twente, zorgde daarvoor. Nog geen twee minuten later kon hij naar de kleedkamer met een tweede gele kaart, wegens een 'Schwalbe'. De eerste kreeg hij halverwege de eerste helft omdat hij zijn afkeuring iets te duidelijk toonde na te zijn teruggefloten wegens buitenspel.