De Nederlandse volleybalsters zijn het tweede weekend van de World Grand Prix begonnen met een overwinning. In het Russische Kaliningrad was Oranje vrijdag met 3-0 te sterk voor België.

De ploeg van bondscoach Jamie Morrison trok de eerste set met 25-22 naar zich toe. De volgende twee sets werden met 25-19 en 25-21 gewonnen.

Voor Nederland was het de derde overwinning in de vierde groepswedstrijd. Vorig weekend werden in Apeldoorn de Dominicaanse Republiek en Thailand verslagen. Op de slotdag was Japan te sterk.

Morrison bracht voor de drie wedstrijden in Kaliningrad een wijziging aan in zijn selectie. Britt Bongaerts nam de plaats in van Femke Stoltenborg.

De volleybalsters staan met drie zeges tweede achter de Verenigde Staten. Een plaats in de top vijf na drie pouleweekenden levert een ticket op voor de Final Six begin augustus in China.

De volleybalsters spelen zaterdag in Rusland opnieuw tegen de Dominicaanse Republiek. Op zondag wacht het gastland. Oranje sluit de groepsfase volgende weekend af in Brazilië.